niedziela, 4 stycznia 2009

ODCINEK7 - SZYBKO,SZYBKO WOLNO - BISZKOPT Z OWOCEM PASJI

2 suche podkłady biszkoptowe (po 250g każdy)
2 kieliszki wina imbirowego
500ml śmietany kremówki 30%-36%
4 łyżeczki cukru pudru
8 owoców marakui (można zastąpić kiwi)


Na talerzu rozkrusz jeden podkład biszkoptowy, nasącz kieliszkiem wina. Drugi biszkopt rozkrusz na poprzedni i nasączyć drugim kieliszkiem wina. Śmietanę wolno zmiksuj z cukrem pudrem i miąższem z 2 marakui. Ubitą,na lekki krem, śmietaną polej biszkopty. Wydrąż miąższ z pozostałych owoców, polej po wierzchu. Wstaw do lodówki, poczekaj aż stężeje.

FRAGMENT PROGRAMU NIGELLI:

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Ubitą,na lekki krem, śmietaną polej biszkopty. Wydrąż miąższ z pozostałych owoców, polej po wierzchu. Wstaw do lodówki, poczekaj aż stężeje.

generic viagra