poniedziałek, 5 stycznia 2009

ODCINEK9 - RATUNKO SPIŻARNIO! - POLEWA DO LODÓW Z CZEKOLADY I MASŁA ORZECHOWEGO

200ml słodzonego mleka skondensowanego
100g groszków z gorzkiej czekolady
100g masła orzechowego
3-4 łyżki gorącej wody
garść orzeszków solonych
rurki deserowe
lody


Mleko, czekoladę i masło orzechowe rozpuść w rondlu na jednolitą masę (bez grudek). Dodaj wodę, zamieszaj. Przelej do dzbanuszka. Porcję lodów nałóż do pucharków, polej polewą, posyp orzeszkami i wetknij rurki.

FRAGMENT PROGRAMU NIGELLI:

2 komentarze:

Anna pisze...

Boski sos - raj dla podniebienia@

Anonimowy pisze...

What a fabulous recipe. I prepare a smilar one but using some differetn ingredients and everybody love it. This could help me to offer more variety.
*****/*****
Buy Generic Viagra