poniedziałek, 5 stycznia 2009

ODCINEK11 - SPEDDY GONZALES - SIEKANE CEVICHE

500g filetów z żabnicy
2 łyżeczki grubej soli
1 łyżeczka suszonego oregano
⅓ szklanki soku z limety (z plastikowej butelki)
3 cebulki dymki ze szczypiorem
jalapeño lub zielona Chili
pęczek świeżej kolendry


Rybę pokrój w drobną kostkę. Przełóz do miski, posyp solą i oregano. Zalej sokiem z limety. Marynuj 8 minut ! ( nie więcej, bo ryba zrobi się kwaśna).
Cebulki i kolendrę posiekaj, z papryczki usuń pestki, i też drobno posiekaj. Zamarynowaną rybę wymieszaj z zielonymi dodatkami. Dopraw do smaku solą. Podawaj z kukurydzianymi chipsami.

FRAGMENT PROGRAMU NIGELLI:

1 komentarz:

Monika pisze...

zwykła sól - 1 lyżeczka