niedziela, 4 stycznia 2009

ODCINEK6 - BŁYSKAWICZNE USPOKOJENIE - KURCZAK, PIECZARKI, BEKON I CIASTO FRANCUSKIE

3 plastry bekonu
1 łyżka stołowa oleju aromatyzowanego czosnkiem
125g pokrojonych pieczarek
250g pokrojonych udek kurczaka (bez skóry i kości)
2 ½ łyżki mąki pszennej
½ łyżeczki suszonego tymianku
1 łyżeczka masła
375 ml gorącej wody
kostka bulionowa
płat ciasta francuskiego

Ustaw piekarnik na 200°C -220°C

Bekon pokrój, podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki. Wrzuć masło. Udka wymieszaj z mąką i tymiankiem. Wrzuć do pieczarek z bekonem. Powinno wrzeć ok. 5 minut. Przełóż gulasz do naczynia do zapiekania. Nałóż na wierzch płat ciasta francuskiego. Zaciśnij widelcem na brzegach. Na wierzchu zrób dziurki widelcem. Piecz ok. 20 minut.

3 komentarze:

star pisze...

wspanialy portal, przepis cudny:)jednak przed nalozeniem trzeba brzegi miseczki zwilzyc woda by ciasto nie przywarlo.

Marlena pisze...

ogladalam dzisiaj film z tym przepisem i Nigella odkrawala cienki pasek ciasta,oklejala nim brzegi kokilki a na to dopiero przyklejala plat ciasta:)

Ashley pisze...

Mislim, da ta recept posebnega. nedvomno prispevalo k me razširiti svoj ​​menu, in s tem prisili acuidr ni moj mož, da bi jedli isto stvar.


-----------------------
Buy Viagra Online