
1 łyżka stołowa oleju aromatyzowanego czosnkiem
125g pokrojonych pieczarek
250g pokrojonych udek kurczaka (bez skóry i kości)
2 ½ łyżki mąki pszennej
½ łyżeczki suszonego tymianku
1 łyżeczka masła
375 ml gorącej wody
kostka bulionowa
płat ciasta francuskiego
Ustaw piekarnik na 200°C -220°C
Bekon pokrój, podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki. Wrzuć masło. Udka wymieszaj z mąką i tymiankiem. Wrzuć do pieczarek z bekonem. Powinno wrzeć ok. 5 minut. Przełóż gulasz do naczynia do zapiekania. Nałóż na wierzch płat ciasta francuskiego. Zaciśnij widelcem na brzegach. Na wierzchu zrób dziurki widelcem. Piecz ok. 20 minut.
3 komentarze:
wspanialy portal, przepis cudny:)jednak przed nalozeniem trzeba brzegi miseczki zwilzyc woda by ciasto nie przywarlo.
ogladalam dzisiaj film z tym przepisem i Nigella odkrawala cienki pasek ciasta,oklejala nim brzegi kokilki a na to dopiero przyklejala plat ciasta:)
Mislim, da ta recept posebnega. nedvomno prispevalo k me razširiti svoj menu, in s tem prisili acuidr ni moj mož, da bi jedli isto stvar.
-----------------------
Buy Viagra Online
Prześlij komentarz