poniedziałek, 22 września 2008

ODCINEK2 - EKSPRESOWY PORANEK - ROGALIKI Z CZEKOLADĄ

1 opakowanie (ok. 370g) gotowego cista francuskiego
1 tabliczka czekolady (ok. 100g)
1 ubite jajko

Ustaw piekarnika na ok. 220°C


Rozwiń ciasto i pokrój je w 6 kwadratów. Każdy kwadrat przekrój na 2 trójkąty.

Czekoladę połam na małe kawałki (ok. 1 cm) i umieść na środku każdego trójkącika. Delikatnie zawiń ciasto (od dołu do czubka trójkąta). Delikatnie sklej boki palcami i wygnij na wzór litery C.

Umieść rogale w formie do pieczenia i posmaruj jajkiem. Piecz 15 min, aż będą puszyste i nabiorą złotego koloru.

2 komentarze:

natka79 pisze...

prosto z pieca, genialne...trzeba sie spieszyć, bo jak czekolada stwardnieje, a ciasto francuskie zrobi się zimne, to już jest niezaciekawie :-(((

Anonimowy pisze...

Świetny blog! Widziałam ten przepis w telewizji, ale nie zdążyłam zapisać. Bardzo pomocne, dziękuję ! :)