poniedziałek, 5 stycznia 2009

ODCINEK10 - PRZYSMAKI PO PRACY - BAŁAGAN W ETON

750g truskawek (posiekanych)
3 łyżeczki cukru
3 łyżeczki soku z granatów lub octu balsamicznego
750ml śmietany kremówki
kilka dużych bez


Owoce lekko rozgnieć aby puściły sok, posyp cukrem i pokrop octem.
Ubij śmietanę, dodaj pokruszone bezy i ⅔ truskawek. Wymieszaj. Nałóż porcje do kieliszków. Ozdób pozostałymi truskawkami.

FRAGMENT PROGRAMU NIGELLI:

***
Robiłam. Przepyyyyszne. Ulubiony deser mojej rodziny, już nie mogę doczekać się na truskawki ;)

6 komentarzy:

anieszka25 pisze...

pyszności palce lizać polecam deserek!!! :-)

can't cook (who cares?) pisze...

przepyszne, łatwe i szybkie. Dobrze, że sezon truskawkowy w pełni :D

Dorota pisze...

prosty i pyszny deser polecam

Ewa pisze...

zalezy co kto lubi, jak dla mnie strasznie zmulajacy deser, kremowka ma to do siebie ze po paru lyzkach, czlowiek ma dosc...

somnel pisze...

Ubij śmietanę, dodaj pokruszone bezy i ⅔ truskawek. Wymieszaj.Generic Viagra kremowka ma to do siebie ze po paru lyzkach, czlowiek ma dosc

Zuzaa. pisze...

To jest przepyszne. Mam 14 lat i robię to mojej rodzinie. Uwielbiają ten deser. Truskawki kroję na ćwiartki, posypuję cukrem i skrapiam sokiem z cytryny. Jest pyszne. :> Pozdrawiam.