wtorek, 23 września 2008

ODCINEK3 - HEJ PRESTO - KREM AMARETTO

⅓ szklanki likieru amaretto
2 łyżki stołowe cukru
1 łyżka stołowa soku cytrynowego
1 szklanka śmietany kremówki
1 paczka (ok. 225g) makaroników migdałowych


Wymieszaj razem likier, cukier i sok z cytryny.

Dolej śmietanę i mieszaj aż krem będzie gęsty, ale wciąż lekki i ciągnący.

Pokrusz po 2 makaroniki do każdego z 4 kieliszków. Polej je kremem.

Krem posyp jeszcze 1 skruszonym makaronikiem. Do podania trzymaj krem w lodówce.

FRAGMENT PROGRAMU NIGELLI:

3 komentarze:

betsi71 pisze...

Deser rewelacja-szybki w zrobieniu-palce lizać.Ja zamiast ciasteczek dałam połamane biszkopty.

e_kalinka pisze...

deser jest naprawde szybki i przepyszny.jest krolem moich wszytskich domowych imprez :). takie same cisteczka migdalowe jak miala Nigella znalazlam w Lidlu.

Ewa pisze...

cukier powinien byc puder! tak jest w oryginalnym przepisie