poniedziałek, 5 stycznia 2009

ODCINEK11 - SPEDDY GONZALES - ROQUAMOLE

125g sera pleśniowego Roquefort
3 łyżki stołowe kwaśnej śmietany
miąższ z 2 awokado
2 dymki ze szczypiorem
marynowana papryczka jalapeño
słodka papryka w proszku
opakowanie chipsów kukurydzianych


Ser, śmietanę i awokado rozgnieć widelcem. Dodaj posiekaną papryczki i dymkę. Wymieszaj. Przełóż do miseczki. Oprószyć słodką papryką w proszku. Podawaj z chipsami.

FRAGMENT PROGRAMU NIGELLI:

2 komentarze:

Monika pisze...

zamiast papryczek można dodać kapary lub korniszony oraz małą ilość papryczek chili

johnny-foley pisze...

Buy Viagra online
Ser, śmietanę i awokado rozgnieć widelcem. Dodaj posiekaną papryczki i dymkę. Wymieszaj. Przełóż do miseczki. Oprószyć słodką papryką w proszku. Podawaj z chipsami.zamiast papryczek można dodać kapary lub korniszony oraz małą ilość paprycz