środa, 7 stycznia 2009

ODCINEK12 - RETRO NA SZYBKO - NALEŚNIKI PO FRANCUSKU

8 cienkich naleśników

sos:
starta skórka z pomarańczy
sok wyciśnięty z 2 pomarańcz
75g cukru
175g masła
⅓ szklanki likieru pomarańczowego (Grand Marnier)


W rondlu zmieszaj skórkę i sok z pomarańczy, cukier i masło. Gotuj 5-10 min. Naleśniki złóż w trójkąciki. Ułóż na patelni, aby naleśniki na siebie zachodziły. Zalej pomarańczową miksturą. Przed podaniem podgrzej likier w rondelku. Polej nim naleśniki na patelni i je. Podawaj ze śmietaną kremówką.

FRAGMENT PROGRAMU NIGELLI:

1 komentarz:

xxangel96xx pisze...

czy wiecie gdzie jest przepis na takie ciasto jak je sie upiecze to w sierodku jest takie lejace. Bo ja sobie jak bul program zapialam ale zgubil mi sie przepis. Z gory dziekuje:)