poniedziałek, 5 stycznia 2009

ODCINEK9 - RATUNKO SPIŻARNIO! - ZIELONA SAŁATKA Z JAGNIĘCINĄ

2 średnie steki z jagnięciny
2-3 łyżki stołowe oleju aromatyzowanego czosnkiem

sos:
2-3 łyżki stołowe octu ryżowego
2-3 łyżki stołowe sosu rybnego
odrobina sosu sojowego
1 łyżka stołowa galaretki porzeczkowej
szczypta płatków chili
kilka cebulek dymek (posiekanych)
zielone listki (mix sałat, listki z botwinki)


Mięso obsmaż z każdej strony na rozgrzanym oleju. Zawiń w folię aluminiową i odstaw na jakiś czas.
Składniki sosu wymieszaj w misce. Mięso pokrój w plasterki. Włóż do sosu. Rozłóż na talerzach porcje sałaty, ułóż na niej porcje mięsa, polej resztą sosu. Przybierz listkami mięty.

FRAGMENT PROGRAMU NIGELLI:

1 komentarz:

john.ashluthers pisze...

Buy Viagra

Składniki sosu wymieszaj w misce. Mięso pokrój w plasterki. Włóż do sosu. Rozłóż na talerzach porcje sałaty, ułóż na niej porcje mięsaZ awiń w folię aluminiową i odstaw na jakiś czas.