środa, 7 stycznia 2009

ODCINEK13 - WALCZĄC Z CZASEM - CURRY W POŚPIECHU

2 łyżki oleju
2 pokrojone cebulki dymki ze szczypiorem
2 łyżki zielonej tajskiej pasty curry
1 kg kurzych udek (bez skóry i kości, pokrojonych)
ok. 400g mleka kokosowego
250ml wrzącej wody + kostka bulionowa
1 łyżka sosu rybnego
1 ½ szklanki mrożonego zielonego groszku
1 ½ szklanki mrożonej fasolki szparagowe
1 ½ szklanki mrożonej soi
garść posiekanej kolendry

Olej rozgrzej w woku, wrzuć dymkę i pastę curry. Wymieszaj. Dodaj kurczaka. Chwilę smaż. Zalej mleczkiem i bulionem. Dodaj sos rybny. Wrzuć groszek i soję. Duś ok.10 minut. Dorzuć fasolkę szparagową i trochę kolendry. Kilka minut trzymaj jeszcze na gazie.
Podawaj z ryżem, limonkami i pozostałą kolendrą.

FRAGMENT PROGRAMU NIGELLI:

2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Olej rozgrzej w woku, wrzuć dymkę i pastę curry. Wymieszaj. Dodaj kurczaka. Chwilę smaż. Zalej mleczkiem i bulionem. Dodaj sos rybny. Wrzuć groszek i soję. Duś ok.10 minut. Dorzuć fasolkę szparagową i trochę kolendry. Kilka minut trzymaj jeszcze na gazie.
Podawaj z ryżem, limonkami i pozostałą kolendrą.
Cialis

cara de cantina pisze...

aż. Zalej mleczkiem i bulionem. Dodaj sos rybny. Wrzuć groszek i soję. Duś ok.10 minut. Dorzuć fasolkę szparagową i trochę kolendry. Kilka minut trzymaj jeszcze na gazi Generic Viagra Online 1 ½ szklanki mrożonego zielonego groszku
1 ½ szklanki mrożonej fasolki szparagowe
1 ½ szklanki mro