środa, 7 stycznia 2009

ODCINEK13 - WALCZĄC Z CZASEM - STEK Z PUREE Z BIAŁEJ FASOLI

2 łyżki oliwy aromatyzowanego czosnkiem + odrobina do smażenia
cytryna (skórka + sok)
puszki białej fasoli
cienko pokrojony kotlet z polędwicy wołowej lub antrykotu

Wlej odrobinę oliwy na patelnię, wrzuć kotlet (bez przypraw, panierki i rozklepywania). Smaż po 2 minuty z każdej strony. Osącz fasolę z zalewy, przepłucz wodą. Do rondelka wlej oliwę, zetrzyj trochę skórki z cytryny, wrzuć fasolę, wymieszaj. Z patelni zdejmij kotleta. Na patelnię wyciśnij sok z cytryny, zamieszaj z tłuszczem ze smażenia. Polej kotlet. Podgrzaną fasolę rozgnieć na puree. Wyłóż na talerz. Posyp odrobiną natki pietruszki i skrop oliwą aromatyzowaną czosnkiem.

FRAGMENT PROGRAMU NIGELLI:

1 komentarz:

Joanna pisze...
Ten komentarz został usunięty przez autora.